Fries Suikerbrood

Ik heb echt Fries Suikerbrood gebakken. Niet van een mix of zo, maar gewoon lekker ouderwets met meel en gist. En dan ook verse gist. Ik vind dat prettiger werken dan gedroogde gist. Alhoewel ik dat altijd wel in huis heb. Ik wil ook niet zonder zitten, aangezien ik nogal graag mag bakken.

Ik heb nog een stel super oude plaatstalen broodvormen, waarvan er eentje de goede maat was. Doordat het deeg wat slapper is als een gewoon brooddeeg, heb ik bakpapier in de vorm gedaan. Daardoor kon ik het makkelijker lossen na het bakken.

Tja en dan even een poosje wachten tot het wat was afgekoeld. Maar dan heb je ook echt wat lekkers hoor. Sowieso ruikt je hele huis heerlijk en het brood, ietsje lauwwarm was zo lekker! Je kon er gewoon van blijven dooreten.

Hebben we niet gedaan hoor. Ik heb na het afkoelen het brood in plakken gesneden en in de vriezer gedaan. Tussen de plakken had ik wel stukjes bakpapier gedaan zodat de sneden niet weer aan elkaar plakten. Dan hadden we af en toe nog een paar lekkere stukjes brood. En om het nou helemaal lekker te maken, even in de oven opwarmen tot lauwwarm. Het is maar goed dat we mes en vork gebruikten om te eten want anders waren de vingers ook weggegeten. Zo lekker!

Materialen: Fries Suikerbrood.

This entry was posted in Fries Suikerbrood. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.