Tompouce taart

Tompoucen, ik vind ze heerlijk. En dan zo vers mogelijk als het kan. Het bladerdeeg is dan nog zo lekker knapperig en vers. Als ik ze zou kopen dan zijn ze ook bedoelt om het diezelfde dag te eten.

Nu wonen we op een dorp en hebben geen winkel in het dorp. We zijn altijd, voor de boodschappen, op het volgende dorp of de stad aangewezen.

En dat is ook prima. Gewoon een goede boodschappen planning maken. En vooral zelf veel aan het bakken als we iets lekkers willen. Ik heb kookboeken genoeg om uit te kiezen. Best wel een hele boekenkast vol. maar nooit genoeg boeken. kan altijd meer bij!

Zo had ik dus zin in een tompouce. In mijn nieuwste bakboek stond een tompoucetaart. Dus tijd om die eens te gaan bakken.

En om het wat vlug te doen, heb ik vers bladerdeeg gebruikt, dat ik alleen in 2 plakken hoefde te snijden. het enige wat iets meer werk was, was de banketbakkersroom die ik moest koken. Maar als je die eerst kookt, voor het bakken, dan heeft het genoeg tijd om te koelen voor gebruik. Het glazuur is gemaakt van poedersuiker en frambozen.

De taart heeft het einde van het weekend niet gehaald hoor! veel te lekker.

Materialen: Tompoucetaart.

Leave a Comment





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.