Baksels

In een grijs verleden hebben we in Beverwijk gewoond. Daar had je toentertijd de Zwarte Markt. Dan was er elke zaterdag een grote rommelmarkt van 4 hallen en daarnaast ook een hal vol met verse groentes en fruit. Heerlijk was dat om dan even te kunnen neuzen wat een ander niet meer wilde hebben. Zo hebben we er veel leuke bijzondere dingen weggehaald.

Zo was er ook een keer dat een oude bakkerij zijn spullen verkocht. Daar heb ik ook heel wat van meegenomen. Onder andere kanoringen. Die zijn ook al regelmatig gebruikt. Dus tijd om weer eens te gebruiken. Het is altijd wel even een klusje waar je een poos mee bezig bent.

Ik maak wel het deeg een dag van te voren. Dan kan het rusten in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

De volgende ochtend de ringen voorbereiden, deeg en spijs erin en afbakken.

Na het afbakken kan ik gelukkig de kano’s redelijk snel uit de ringen laten glijden, zodat de 2e batch er gelijk in kan.

En het resultaat was een heerlijke grote batch kano’s. Verser dan vers kun je ze gewoon niet krijgen. Mijn dochters kwamen dat weekend met hun partners, ze keken ook al uit naar de kano’s, en die hebben ook nog wat mee naar huis gehad. Dus je snapt aan het eind van het weekend was alles, helaas een beetje, op.

Materialen: Baksels, kano’s, amandelspijs.

This entry was posted in Baksels, Kano's. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 18 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.