Klimhortensia

In onze vorige tuin stond een prachtige klimhortensia. Die stond ook al in de tuin voordat wij daar kwamen wonen. We vonden het jammer om die te laten staan, maar konden hem ook niet meenemen.

Gelukkig is er internet en heb ik opgezocht of ik die ook kon stekken. Dat kon wel, maar ik had op dat moment geen potgrond om een grondmengsel te maken voor de stek. Dan maar in een potje water. Dat heeft enige tijd zo gestaan en er kwamen ook nog wortels aan.

In de verhuistijd is er veel met het stekje gebeurd. Ik ben het kwijtgeraakt, gevonden, en de wortels braken eraf. Toch maar weer op het water gezet. En inderdaad er groeiden weer wortels aan. In het nieuwe huis heb ik de stek opgepot en ook al weer verpot.

Een paar weken geleden hebben we de stek in een iets grotere pot gezet, zodat de plant gewoon daar rustig in kan overwinteren.

En nu zag ik gisteren dat er al bloemknoppen aan het vormen zijn. Je begrijpt, ik ben er best trots op dat, dat kleine stekje zo is aangeslagen. Volgende jaar als we de tuin gaan opknappen krijgt de klimhortensia een mooie vaste plek.

This entry was posted in Scrappers floss. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.