Mini taartjes

Ik mag ontzettend graag bakken. Nadeel is alleen, je moet het ook opeten of weggeven. Nou is dat laatste niet zo’n heel groot probleem, want ik kan het altijd wel kwijt aan de dochters.

Mijn dochters wonen allang op zichzelf. Als ik nu ga bakken, is vaak het recept of de bakvorm te groot, voor 2 personen. Dan kun je dat uiteraard aanpassen, wat ik ook geen punt vind hoor.

Vorig jaar echter kreeg ik een bakboekje in mijn handen van mini taartjes maken. Daar ben ik helemaal fan van geworden. De taartjes zijn echt mini, slechts 6 cm doorsnede. Per recept kan ik er nu 12 tegelijk maken. Het is wel een werkje wat een beetje meer tijd kost als dat je een grote taart maakt,

Het voordeel van de taartjes is, dat je dus nu ook tegelijk verschillende smaken kunt maken. Heerlijk moeilijk is het dan om te kiezen welke je gaat nemen.

Voor deze batch heb ik gekozen voor; appeltaartjes, noten met salted karamel, salted karamel met chocoballetjes en tiramisu.

Ik kan je wel vertellen, ze waren heerlijk en ik heb ze niet lang kunnen bewaren. Mijn gezin, en ik ook, heeft ervan gesmuld.

This entry was posted in Scrappers floss. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four − 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.