St. Patrick’s Day card

St. Patrick’s Day (Iers-Gaelisch: Lá Fhéile Pádraig) is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag.. Op St. Patrick’s day draagt iedereen altijd iets groens. Dat is een traditie en wie dat niet doet kan geknepen worden.

Onze oudste wil uiteindelijk in Ierland wonen. Ze is nu al halverwege in Engeland. Afgelopen keer dat ik in Engeland was, was er een hele aardige oudere dame in de bus, die dacht dat mijn dochter Ierse was, want zo klonk ze al wel in haar taal. Mijn dochter straalde, want het was ook best wel een beetje een compliment voor haar.

Sinds een paar jaar staan wij dus ook een beetje stil bij St. Paddy’s day en maak ik voor beide dochters een kaart. De kaart is traditioneel in het groen met shamrocks erop.

DSC05331

Materialen: Cardstock, Bo Bunny Welcome Home, Sizzix Die Parchment, Marianne Design Die, cat’s eye cocoa, bloemen, Woodware Craft punch Leave Maker Shamrock, groen plaklint.

This entry was posted in 15 x 15, Bloemen, Color Box Cat's eye ink, Die, Lint, Marianne Design, Parchment, Sizzix Die, St. Patrick's Day, Welcome Home, Woodware Craft punch Leave Maker Shamrock. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.