Kerstkaart

Kerstkaarten maken is iets wat ik graag doe, alleen begin ik er vaak te laat aan. Veel kaartenmaaksters beginnen vaak al in de zomer met de kerstkaarten. Dan denk ik er nog helemaal  niet over na, aangezien het dan nog zulk mooi warm weer is. Nu dat de dagen gaan korten en het kouder gaat worden, begin ik ook over de kerstkaarten na te denken.

Ik wil wat meer met stempels gaan doen en ben nu bezig om technieken uit te proberen om er achter te komen wat bij mij past. Binnenkort begin ik met een twee daagse cursus Copic Markers technieken. Ik hou jullie op de hoogte daarvan.

Voor de kerstkaart ben ik dit keer begonnen met de achtergrond te kleuren volgens de Tim Holtz techniek. Ik heb 3 kleuren distress ink op mijn werkblad gezet, bespoten met water en de kaart erin gelegd. Daarna gedroogd met de föhn. Het mooie van deze techniek is dat je geen randen ziet van de verschillende inkten. Het loopt allemaal mooi in elkaar over. Vervolgens een achtergrond stempel erop gezet en verder afgewerkt. Het is een simpele, maar mooie kaart geworden vind ik zelf.

 

Materialen: Kaartenkarton, Tim, Holtz distress ink & stain Vintage photo, bundeld sage en forest moss, achtergrond stempel, touw, knoopje.

This entry was posted in Distress ink, Knopen, Stamp, Twine. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − six =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.