Christmas Greetings Tag

Vorige week heb ik nog even snel mijn tag afgemaakt. De laatste weken was ik niet helemaal fit, een griepje wat niet weg wilde gaan, dus alles bleef een beetje liggen. Gelukkig gaat het al weer iets beter.

De tag van afgelopen maand moest in kerststijl. Mede door het warme weer en mijn griepje wilde het allemaal niet zo vlotten en had ik totaal geen inspiratie. De tag is dus wat eenvoudig, maar ik ben er wel tevreden mee hoor. Ik blijf het Gingerbread mannetje ook zo leuk vinden.

Doordat ik alles opeens zo gehaast moest doen, had ik de tag, en naar bleek ook de kerstkaarten, al op Facebook gezet als zijnde de bijdrage voor september. Lekker vlot dus. Gelukkig werd ik daarop geattendeerd en kon het nog mooi veranderen. Bijzonder blond van me, maar ik heb het maar op het warme weer gehouden. Was niet helemaal een smoes, want ik kan er echt niet zo goed tegen als het te warm is.

Materialen: Kraft, Stamperia Christmas Vintage, Docraft Gingerbread Die, AliXpress dies, Color Box cat’s Eye Ink, bloemen, kant, raffia.

Posted in 12 Tags of 2019, AliExpress Die, Blad, Bloemen, Cardstock, Challenge, Christmas Vintage, Color Box Cat's eye ink, Die, Diversen Dies, DoCrafts Papermania, Gingerbread Man, Kraft, Materiaal, Tag, Thema's | Leave a comment

Nieuwe woning

De straat waaraan wij wonen bestaat uit oude huizen. Veelal ook grote huizen, of ze bestaan uit 2 etagewoningen.

Schuin aan de overkant bij ons, zijn nieuwe bewoners gekomen. Zij hebben een aantal maanden lang flink verbouwd om het tot iets moois te maken. Ook de steunbalken, van Amerikaans Grenen werden eruit gehaald en vervangen door schuimbeton. Nou weten jullie misschien wel dat mijn echtgenoot houtdraaier is, dus het ging hem wat aan het hart om al dat hout weg te zien gaan.

Hij heeft dus een stukje “gepikt”. Dat hout was al droog genoeg, gelijk in de draaibank geklemd, en er dit mooie houten schaaltje van gemaakt. Met uiteraard de spijkergaten er nog in.

Ik heb er een echt super simpel kaartje bij gemaakt. Immers het gaat om het schaaltje en niet om de kaart.

Ik heb het daarna gevuld met een paar lekkere dingetjes en leuk verpakt. Het schaaltje, of hun eigen stukje hout, hebben ze inmiddels weer teruggekregen. Daar waren ze superblij mee.

Posted in Scrappers floss | Leave a comment

Edinbvrgh deel 3

Vandaag laat ik het laatste deel zien van de mijn boekje over Edinburgh.

Ik heb de inhoud wat rustig gehouden in de scrapstijl. Meestal ben ik wel wat uitbundiger, maar het papier is wat druk en dan zou het allemaal te druk en te vol worden. Ik wil ook graag de foto’s goed kunnen laten zien.

Ook hier weer een extra verstopplekje voor wat foto’s.

Het uitzicht bovenop het kasteel is echt fantastisch, zeker met het mooie heldere weer wat wij hadden.

Hier hebben we de bekende Greyfrairs Bobby. We zijn ook nog naar de Fudge winkel geweest. Allerlei smaken en met de hand ter plekke gemaakt.

Ook aan de rechterkant heb ik een extra pagina gemaakt waar de journaling in verstopt kan worden. Vanuit “The Weaving Museum” heb ik een paar stukjes stof meegenomen en die in het boekje verwerkt. Trouwens daar in het museum worden nog steeds de kiltstoffen geweven. Geweldig om te zien, die grote weeftoestellen.

Zelf heb ik nog een nieuwe kilt omslagdoek meegenomen. Die zijn zo lekker warm in de winter. Kan ik beslist aanraden als je eens de gelegenheid hebt om naar Edinburgh te gaan.

Ik hoop dat jullie mijn boekje leuk vinden. Ik wel om te maken. Misschien geeft het je inspiratie om er eens naar toe te gaan. Ik zou zeggen, moet je gewoon doen!

Posted in Scrappers floss | Leave a comment

Edinbvrgh deel 2

Je zult je wel afvragen of ik steeds Edinburgh niet verkeerd typ, maar dat is niet helemaal het geval. Het is namelijk zo dat ze in de stad, op borden etc, dit lettertype gebruiken als de u vorm. Dat vond ik wel erg leuk en ook passend bij de voorkant van mijn boekje.

Voor het papier heb ik Story Book van Kaiserkraft gebruikt. Dat vond ik uiteindelijk het beste passen bij de foto’s. Ik had ook nog een kleine gesp liggen en met een klein stukje nepleer de sluiting gemaakt.

De 1e opdracht was een “Message in a Bottle” en een quote. De “Message in a Bottle” zijn de 2 kleine whiskey flesje, die ook echt gevuld zijn met whiskey. De quote erachter is: There are no stars zo lovely as Edinbvrgh street-lamps.

Maar ik heb nog een andere quote, die zeer belangrijk is en die op op een pagina verwerkt.

Er waren nog een tweetal opdrachten, maar omdat ik het boekje niet op tijd klaar had zal ik ze ook niet verder meer benoemen.

Dan is dit het boekje. Ik begin aan de linkerkant.

Dit is de rechterkant.

Verstopplekjes voor nog meer foto’s.

De pub, waar vele beroemde schrijvers hun inspiratie op hebben gedaan, zoals ook J.K.Rowling.

We hebben ook vreselijk veel lol gehad, om een verkleedsessie te doen. De kleding die we aanhebben komt ook de Jakobieten periode. De hou erg veel van de boeken en films van Outlander, dus perfect passend.

Dan tot slot daarachter heb ik de tags gedaan voor de journaling, in een extra pagina. De tag zitten verstopt achter de boeken. Ik moet ze alleen nog beschrijven, maar dat is het werk niet meer.

Morgen laat ik de rechterkant van het boekje zien.

Posted in Scrappers floss | Leave a comment

Edinbvrgh once upon a time…

In april zijn we een paar dagen in Edinburgh geweest. Ik ben daar al een keer geweest met mijn jongste en ik wilde er beslist nog eens een keertje naar toe.

Dat was dus dit jaar, samen met mijn echtgenoot. We hebben echt genoten, en het weer zat behoorlijk mee. Zon, droog en echt terrasweertje.

Het was de bedoeling, als ik weer thuis was, om zou gauw mogelijk een journal ervan te maken. Maar ja mezelf kennende bleef het toch weer wat langer liggen. Tot er de zomerchallenge op Facebook kwam. Meteen wist ik dat ik deze foto’s ervoor zou gebruiken.

Eerst moest het boekje gemaakt worden. Daarvoor heb ik kraft gebruikt. De aanwijzingen waren goed en het wilde dan ook goed vlotten om het boekje te maken.

Uiteindelijk werd het een heel boekwerk, wat je uit elkaar kunt klappen, met allerlei vakjes en pagina’s.

Echter ik wilde graag ook nog een journaling erin verwerken en heb daarom aan beide kanten een extra pagina gemaakt, waar de labels achter verstopt zitten voor de journaling.

Dat is nog niet duidelijk in het basis model, aangezien ik pas later besloot om dat toe te voegen. Dat zie je dus later als ik aan de inhoud van het boekje toe ben.

Posted in Scrappers floss | Leave a comment

Vintage kaartje

Laatst nog een klein schattig vintage kaartje gemaakt. Was nog voor de challenge en ik had het echt op de nipper klaar en online gezet.

Je kunt het gelukkig niet zien, maar ik heb nogal wat moeite gehad om de rolletjes van papier te maken en vervolgens het kant eronder door te halen. Het bleef gewoon niet zitten. Uiteindelijk heb ik het vastgelijmd en dat werkte duidelijk beter.

Op het onderste kaartje kun je goed zien hoe het kantje om de rolletjes van het papier loopt. De rest van het kaartje was snel klaar. Voor dit kaartje heb ik niet veel materialen gebruikt. Prima dus voor restjes papier.

Materialen: Cardstock, Maja Design Sofiero, Vlinder stans, Color Box Cat’s Eye Ink, kant, bloemen, pearls.

Posted in 10x13, Bloemen, Butterfly Die, Card, Cardstock, Color Box Cat's eye ink, Diversen Dies, Lace, Linnenkarton, Maja Design, Parels, Punches, Round corner, Sofiero, Thema's, Vintage & More | Leave a comment

Espressly for you!

Afgelopen maand had ik ook weer mijn maandelijkse Tag gemaakt. De Tag die als voorbeeld was gegeven, is een “giftcard holder”. Die vond ik zo leuk, dat ik besloot om het ook te maken.

Nou ben ik een ontzettende koffieleut, dus leek me dat wel een heel leuk thema. Kan er best veel van op, zolang het maar zwarte koffie is, mag best een smaakje hebben van kaneel of zo. Maar er moet geen melk in zitten. Dat is echt niet zo mijn ding. Dat helpt voor mij de koffiesmaak om zeep.

De taartrandjes die ik op de tag heb verwerkt, zijn eerst behandeld met Glimmermist. Ik heb ze wel zo verwerkt dat het lijkt, aan de voorkant, dat er maar één taartrandje op zit.

Een beetje heen en weer schuiven met papier en stempels. De coffeebeker is een stans van Spellbinders. De coffeebeker vond ik zo gaaf. Ik heb vreselijk moeten zoeken om die hier te kunnen kopen, maar dat is gelukt.

Op elke kant van de tag heb ik een pocket gemaakt, waar de coffeezakjes in kunnen.

In het midden van de tag zit een houder. Daarin zit het kaartje met de tekst stempels erop.

Was een heel leuk project van een tag om te maken.

Materialen: Kraft, Joy!Crafts Hug papier in a Mug papier + plaatje + clearstamp + lepeltje/vork Die, Spellbinders Die Coffeemug, Alixpress Die, Marianne Design LR0185 + LT0403, EK puch Binding Edge Edger Susan’s Garden Notes Dahlia Die, Glimmermist Crème de chocolat, EK punch, Color Box Cat’s Eye Ink, lint,

Posted in 12 Tags of 2019, AliExpress Die, Binding Edge Edger, Brads, Cadeau, Card, Cardstock, Clear Stamp, Color Box Cat's eye ink, Dahlia Die, Die, Die, Die D-Lites Coffeemug, EK punch, Giftbag, Glimmermist, Joy! Crafts, Kraft, Lace, Lint, LR0185, LR0403 Varen, Marianne Design, Materiaal, Paperpad, Spellbinders, Susan's Garden Notes, Taartrandje, Tag, Teksten, Theelepel/ Vorkje, Thema's, Vintage plaatje | Leave a comment

Christmas Cheer

Het is alweer augustus. Dat betekent weer een nieuwe maand, om te beginnen met de challenges.

Ik heb dus ook vorige maand weer mijn kerstkaarten gemaakt. Zo zachtjes aan is het al een hele stapel aan het worden. Ik hoef dit jaar dan ook geen kaarten te kopen.

Bovendien als je elke maand 2 kaartjes maakt, gaat het geleidelijk aan, en 2 kaartjes per maand is best te doen.

Dit keer heb ik weer een mooie vintage kaart gemaakt met het papier van Maja Design. De bloemen had ik nog op voorraad, dus het was een betrekkelijk snel kaartje.

Voor deze 2e kaart had ik nog wat restjes van Studiolight papier liggen. Daar kon ik nog precies een kaartje uit maken.

Materialen: Kraft, Maja Design Christmas Season, Studiolight Frozen Forest, Creative Expressions Die Cat Skin Stems, Marianne Design LR 0122 + LR0403, Joy!Crafts 8-punts stencil, Hobbycraft Dear Santa sentiment stamp, Color Box Cat’s Eye Ink, kant, twine, bloemen, dennenappel, bessentakjes, hoedenpin.

Posted in 10x13, 8-punts stencil, Amazing punches stamp, Besjes, Bloemen, Card, Cardstock, Catkin Stems, Christmas, Christmas Cards 2019, Christmas Seasons, Color Box Cat's eye ink, Creative expressions, Decoratie takjes, Die, Die, Frozen Forest, Hobbycraft, Joy! Crafts, Kraft, Lace, LR0122 Poinsetta, LR0403 Varen, Maja Design, Marianne Design, Materiaal, Punches, Stamp Dear Santa, Studio Light, Thema's, Twine | Leave a comment

Zomer project

Op Facebook is een een zomer challenge van start gegaan. Nou ja, al circa 2 weken geleden. Ik wilde daar toch aan meedoen en ben gisteren begonnen.

Het project wat gemaakt gaat worden is een album. Niet al te groot, maar wel met best veel pagina’s, zodat je er ook wel veel in kwijt kan.

Het was best wel even puzzelen, maar aan de hand van de beschrijving en het filmpje het allemaal prima gelukt.

Het is best een royaal album zoals je ziet, maar 15 cm hoog. Door middel van allerlei flapjes is het een heel verrassend album om te zien.

Dus nu op naar de 1e opdracht, aangezien de 2e opdracht ook al online staan.

Posted in Scrappers floss | Leave a comment

Zonnige groetjes

Ik ben blij dat het vandaag wat koeler is en niet meer zo erg heet. Ik kan er helaas niet zo goed tegen. Met die erg hete dagen heb ik wel wat last van een “Scrappersblock”. Ik heb dan gewoon even geen ideeën om te scrappen.

Daarnaast is het ‘s middags in mijn Scrapadise ook teveel zon, waardoor het ook niet prettig werken meer is.

Toch probeer ik, ondanks de warmte, wel wat dingen te scrappen. Dit keer een paar kaartjes. Hiermee ben ik wat voor het “gemak” gegaan, om twee vrijwel identieke kaartjes te maken.

Ik schuif altijd een beetje heen en weer met de mallen, voordat ik ga stansen. Zo ook met de layout. Dan weet ik in ieder geval hoe ik het zou willen hebben voordat ik er het in elkaar ga zetten.

Het 2e kaartje heb ik met een andere achtergrond gemaakt als het 1e kaartje. Daardoor lijken ze allebei geheel anders.

Dit is een ideaal vrolijk en ook snel kaartje om te maken.

Materialen: Cardstock + Linnenkarton, Studio Light, Maja Design Coffee in the Arbor, Joy!Crafts Craft Cocktail Flowers + Bille’s Flourishes, Cheery Lynn Design Fancifil Flourish + Ivy Corner Flourish + Pair of Ferns, Box Cat’s Eye Ink, brads, stempelinkt, jute.

Posted in 10x13, Bille’s Flourishes Branche no 1, Brads, Card, Cardstock, Cheery Lynn Die, Coffee in the Arbour, Color Box Cat's eye ink, Corner, Craft Cocktail Flowers, Die, Diverse, Ivy Corner Flourish, Joy! Crafts, Jute, Linnenkarton, Maja Design, Materiaal, Pair of Ferns, Punches, Round corner, Stempelinkt, Studio Light, Thema's | Leave a comment