Gelukkig Nieuwjaar!

Ik wens jullie allemaal een heel goed, gelukkig en liefdevol 2021! Laten we met z’n allen proberen om er een fantastisch en creatief jaar van te maken.

Ik ben al bezig met een knipoog naar de volgende maand. Dan is het immers weer Valentijnsdag. Dus nog genoeg tijd om mooie liefdevolle kaartjes te maken.

Deze kaart is gemaakt van een al wat oudere papierlijn van Carta Bella, Amour. Ik had dit papier nog niet zoveel gebruikt, dus nog genoeg op voorraad om een paar kaarten te kunnen maken.

De bloemen heb ik ook zelf gemaakt van het dessin papier en gestempeld met Memories Inkpad Artprint Brown.

Materialen: Cardstock, Carta Bella Amour, Joy!Cratfs Craft Cocktail Flowers Stamp & Die, Craft Dies Oak Leaf Swag, Tonic Studios heart Shaker Die, Color Box Cat’s Eye Ink, Memories Inkpad Artprint Brown , Lint, meeldraden, schudmateriaal.

Posted in 14 x 14, Amour, Blisters, Card, Cardstock, Carta Bella, Color Box Cat's eye ink, Craft Cocktail Flowers, Craft Dies, Die, Heart Die, Joy! Crafts, Lint, Materiaal, Oak Leaf Swag, Schudmateriaal, Stempelinkt, Thema's, Tonic Studios, Valentine Day | Leave a comment

Fijne feestdagen!

Ik wens jullie allen hele fijne feestdagen, al zullen de dagen toch anders zijn als anders. Toch hoop ik dat jullie kunnen genieten van deze dagen met je familie en vrienden.

Voor dit kerstkaartje, wat ik echt last minute heb gemaakt, heb ik de nerven van de poinsettia licht aangezet met een gouden stift. Dat geeft net iets meer karakter aan de bloem.

De tekst heeft mijn echtgenoot op kleine houtjes gegraveerd.

Materialen: Kraft, restjes kerstpapier, Marianne Design LR0122 + LR0403, Joy@Crafts Kastanje blad Die, Kerstbal Die, Color Box Cat’s Eye Ink, twine, besjes, lint.

Posted in 10 x 10, Besjes, Card, Cardstock, Christmas, Color Box Cat's eye ink, Color Core, Die, Die, Diversen Dies, Joy! Crafts, Kastanjeblad, Kerstbal, Lint, LR0122 Poinsetta, Marianne Design, Materiaal, Thema's, Twine | Leave a comment

Chocoladerol met mint

Laatst had ik weer wat lekkers uit mijn nieuwste bakboek gebakken. Dit keer was het een chocoladerol gevuld met mintslagroom.

De truc hier was om de After Eight in de slagroom te laten smelten, en dan een nachtje koelen in de koelkast.

Een biscuitbodem is vrij snel gebakken. Eigenlijk is dat best ideaal gebak om te serveren als je later op de dag visite krijgt. Moet je natuurlijk wel voor een andere vulling kiezen.

In de tussentijd kun je dan de room kloppen en als het gebak is afgekoeld, gelijk vullen. Dan strak oprollen en in de koelkast laten opstijven. Vlak voor het serveren nog even wat versieren met wat chocoladesliertjes.

Het was echt heerlijk, fris door de mintsmaak, maar toch niet te overheersend. Ik zal het zeker nog eens maken.

Materialen: Baksels, Chocolade, After Eight.

Posted in Baksels, Chocoladerol met mint room | Leave a comment

Christmas Event

Na het maken van de cover is de 2e opdracht om een boekje te maken voor de binnenkant. Dit gaat het boekje worden voor de linkerkant van de cover. Ik heb besloten om een boekje te maken met heerlijke recepten, speciaal voor de December maand. Oftewel The Taste of December.

De flap aan de voorkant is gesloten met een touwtje. Het boekje is nog wat kaal, maar het is de basis en die moet nog verder worden versiert. Dat ga ik doen als het allemaal klaar is en ik het boekje ga vullen.

Wanneer de flap los is kom je op de eerste pagina’s. De opdracht bij dit boekje was dat er ook een kerstboom of recept en een envelopje in moest komen.

Wanneer je de pagina met de gnomen omslaat komt er een envelopje tevoorschijn.

Als je dan het hele boekje omdraait komt er weer een envelopje. Daar kun je van alles indoen.


Als je tot slot de linker flap met de gnomen omslaat is er weer een envelopje. Je ziet voldoende ruimte om van allerlei lekkere recepten in te stoppen.

In ieder geval staat het recept voor Chocolade Brownies er al in. Maar nu ben ik eerst bezig met het 2e boekje dat erin moet. De basis daarvan is al klaar, alleen nog scrappapier erop.

Materialen: Cardstock, Maja Design Traditional Christmas, Crafter’s Companion Gemini Sugar & Spice stamp & Die, Vaessen Creative labelpons, enveloppen, twine.

Posted in Album, Brads, Cardstock, Challenge, Christmas, Christmas Event 2020, Color Box Cat's eye ink, Crafter's Companion, Envelopjes, Gemini, labelpunch, Maja Design, Project, Sugar & Spice Stamp & Die, Thema's, Traditional Christmas, Twine, Vaessen Creative | Leave a comment

Baksels

In een grijs verleden hebben we in Beverwijk gewoond. Daar had je toentertijd de Zwarte Markt. Dan was er elke zaterdag een grote rommelmarkt van 4 hallen en daarnaast ook een hal vol met verse groentes en fruit. Heerlijk was dat om dan even te kunnen neuzen wat een ander niet meer wilde hebben. Zo hebben we er veel leuke bijzondere dingen weggehaald.

Zo was er ook een keer dat een oude bakkerij zijn spullen verkocht. Daar heb ik ook heel wat van meegenomen. Onder andere kanoringen. Die zijn ook al regelmatig gebruikt. Dus tijd om weer eens te gebruiken. Het is altijd wel even een klusje waar je een poos mee bezig bent.

Ik maak wel het deeg een dag van te voren. Dan kan het rusten in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

De volgende ochtend de ringen voorbereiden, deeg en spijs erin en afbakken.

Na het afbakken kan ik gelukkig de kano’s redelijk snel uit de ringen laten glijden, zodat de 2e batch er gelijk in kan.

En het resultaat was een heerlijke grote batch kano’s. Verser dan vers kun je ze gewoon niet krijgen. Mijn dochters kwamen dat weekend met hun partners, ze keken ook al uit naar de kano’s, en die hebben ook nog wat mee naar huis gehad. Dus je snapt aan het eind van het weekend was alles, helaas een beetje, op.

Materialen: Baksels, kano’s, amandelspijs.

Posted in Baksels, Kano's | Leave a comment

Christmas Event Challenge

Ik begin inmiddels weer mijn draai wat te vinden met scrappen. Na de verhuizing was ik een beetje de “flow” kwijt van het scrappen. Alles was door mijn handen gegaan maar ik kon nog steeds niet alles vinden in mijn atelier. Ik heb ook flink op de ruimte ingeleverd, dus het was het betere puzzelwerk om alles een plekje te geven.

Maar ik kan goed puzzelen en alles staat nu mooi op z’n plek. Inmiddels heb ik al weer flink wat uurtjes zitten scrappen. Daardoor besloot ik ook weer mee te doen aan een challenge. Er is er eentje gestart begin december, op Facebook, het Christmas Event.

De 1e opdracht was het maken van de omslag van het boekje, oftewel de cover. Ik heb daarvoor de nieuwste papierlijn van Maja Design, Traditional Christmas, gebruikt.

Een tijdje geleden zag ik op het internet een boekomslag met een mooie rug waarin het lint was geregen. Dat wilde ik ook voor het boekje doen. Het geeft gewoon zo’n mooi effect.

Aan de binnenkant kwam beiderzijds een flink lint. Het blijkt dat daartussen de boekjes gaan komen. Het is dus eigenlijk een boek met boekjes.

Materialen: Chipboard, kraft, Maja Design Traditional Christmas, Marianne Design LR0122, Studiolight Wintercharm takjes, Color Core Cat’s Eye Ink, Glimmermist English Ivy, boekcorners, eyelets, lint, belletjes, verbandgaas.

Posted in Album, AliExpress Die, Belletjes, Boekcorners, Brads, Cardstock, Challenge, Chipboard, Christmas, Christmas Event 2020, Color Box Cat's eye ink, Die, Die, English Ivy, Eyelets, Glimmermist, Kraft, Lint, LR0122 Poinsetta, Marianne Design, Materiaal, Project, Studio Light, Thema's, Traditional Christmas, Verbandgaas, Wintercharm takjes | Leave a comment

Brownies

Ik heb laatst Brownies gebakken. Dat vind ik altijd zo lekker. Het hele huis geurt naar de chocolade. De hoeveelheid van de walnoten, in het recept, vond ik iets te weinig en heb er de helft meer bij gedaan. Daardoor hadden ze iets meer “bite” gekregen.

Ik probeer nu wel elk weekend iets lekkers te bakken, aangezien ook daar mijn passie ligt. Dus je zult wel vaker iets “lekkers” voorbij zien komen.

Heb je nu vragen over een recept, of je wilt een recept hebben. Laat het me dan even weten via het contact formulier. Dan kan ik je daar vast mee helpen.

Ik zal je zeggen dat ik ze niet lang in huis heb gehad. Ze waren echt te lekker om te bewaren.

Posted in Baksels, Brownies | Leave a comment

Advent

Inmiddels is het al 3 december en vandaag een uiterst sombere dag. Nou was het hier gisteren niet veel beter. Donker, grijs en regenachtig. Zoals men wel zegt, echt de donkere dagen voor kerst.

Mijn advents kalender was mooi op tijd klaar. Ik heb de binnenkant wat versiert met een sleetje, boompjes en wat sneeuw.

Gevuld met lekkere dingetjes. Er passen precies 2 mini chocolaatjes in. Aangezien we met z’n twee zijn, komt dat mooi uit.

In de rechter bovenhoek nog een poinsettia gezet met wat takjes. Verder heb ik er niet meer aan versiert. Daardoor kun je de grote sneeuwvlok in het midden goed zien.

De kalender staat te pronken op mijn grote winkelkast. Daarbij heb ik een koffie adventskalender. Dan hebben we iedere dag na het eten een kopje espresso en een chocolaatje. Pure verwennerij!

Materialen: Adventskalender, Carta Bella Winter Market, Glimmermist Silver Sugar, Studio Light Wintercharm takjes Die, Poinsettia Die, Color Box Cat’s Eye Ink, houten slee, kerstboompjes, dennenappeltjes, brad, kralensterretjes strooisneeuw.

Posted in Advents Kalender, AliExpress Die, Brads, Carta Bella, Christmas, Color Box Cat's eye ink, Dennenappeltjes, Glimmermist, Houten slee, Kerstboompjes, Materiaal, Poinsettia, Project, Silver Sugar, Strooisneeuw, Studio Light, Thema's, Winter Market, Wintercharm takjes | Leave a comment

Advents kalender

Advent, het is al bijna weer zover. Dan begint het echte aftellen naar de Kerstmis. Ik kan het me haast niet voorstellen. Het jaar vliegt voorbij. We hebben dan ook best wel een druk jaar gehad door de verhuizing. Maar we zijn nu echt helemaal gesetteld.

Dus tijd voor de advent. Voor de kinderen had ik in een heel grijs verleden, om precies te zijn 30 jaar, al adventskalenders gemaakt. Die worden nog steeds gebruikt. Dat is wel het mooie ervan.

Voor onszelf heb ik er dit jaar eentje gemaakt.

Ik had vorig jaar, wel wat aan de late kant, een doe het zelf pakket gekocht. Tenminste de kalender zelf. Was geen papier bij. Maar ik had door alle drukte gewoon geen tijd om de kalender te maken. Gelukkig dit keer wel.

Ik heb papier gebruikt van Carta Bella. De grote sneeuwvlok in het midden en de nummers op de doosjes heb ik bespoten met Glimmermist Silver Sugar. De doosjes met papier bekleden was wel even een klusje, want ik moest er eerst een mal van maken.

Nu moet de versiering nog, maar het wachten was op de levering van wat leuke spulletjes. Dat is inmiddels gekomen, dus ik kan er weer mee verder. Het gaat lukken dit jaar, om op 1 december te starten met de advent.

Materialen: Adventskalender, Carta Bella Winter Market, Glimmermist Silver Sugar.

Leave a comment

Tompouce taart

Tompoucen, ik vind ze heerlijk. En dan zo vers mogelijk als het kan. Het bladerdeeg is dan nog zo lekker knapperig en vers. Als ik ze zou kopen dan zijn ze ook bedoelt om het diezelfde dag te eten.

Nu wonen we op een dorp en hebben geen winkel in het dorp. We zijn altijd, voor de boodschappen, op het volgende dorp of de stad aangewezen.

En dat is ook prima. Gewoon een goede boodschappen planning maken. En vooral zelf veel aan het bakken als we iets lekkers willen. Ik heb kookboeken genoeg om uit te kiezen. Best wel een hele boekenkast vol. maar nooit genoeg boeken. kan altijd meer bij!

Zo had ik dus zin in een tompouce. In mijn nieuwste bakboek stond een tompoucetaart. Dus tijd om die eens te gaan bakken.

En om het wat vlug te doen, heb ik vers bladerdeeg gebruikt, dat ik alleen in 2 plakken hoefde te snijden. het enige wat iets meer werk was, was de banketbakkersroom die ik moest koken. Maar als je die eerst kookt, voor het bakken, dan heeft het genoeg tijd om te koelen voor gebruik. Het glazuur is gemaakt van poedersuiker en frambozen.

De taart heeft het einde van het weekend niet gehaald hoor! veel te lekker.

Materialen: Tompoucetaart.

Posted in Scrappers floss, Tompoucetaart | Leave a comment